S.O.S. UŽIVO

U okviru globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“ UG „Zajedno zajedno“ i Kancelarija za ravnopravnost polova u su organizovali javni događaj „S.O.S. uživo“. Predstavnici i predstavnice institucija i organizacija civilnog društva su predstavili servise podrške, načine delovanja u prevenciji i reagovanju na slučajeve nasilja prema ženama.

Javni događaj je okupio stručnjake i stručnjakinje koji se bave podrškom ženama i građane i građanke Vračara, čime je omogućena razmena iskustva, umrežavanje i informisanje javnosti o servisima podrške koji postoje i kako usluge servisa funkcionišu u praksi.

„Nasilje u porodici je moćan fenomen koji ostavlja razarajuće, nepovoljne posledice na sve svoje članove, a posebno na onog koji trpi i decu posmatrače nasilja. Prepoznavanje nasilja, ukazivanje na postojanje u nekom konkretnom slučaju je ključ koji otvara oblast u kojoj se nalaze različite vrste podrške“, naglasila je Snežana Milčić predstavnica udruženja „Zajedno zajedno“.

SOS6

SOS5

SOS8

Nina Živanović koordinatorka Kancelarije za rodnu ravnopravnost je govorila o važnosti saradnje svih servisa podrške u zajednici: „ Zajednički odgovor države i zajednice na fenomen nasilja, je jedini način reagovanja koji može obezbediti dugoročne rezultate. Ovo je danas dobra prilika da se ujedinimo kako bismo razmenili iskustva i usmerili aktivnosti ka prevenciji nasilja i efikasnijoj zaštiti žena.“

Organizacija “Zajedno Zajedno” je razvila jedinstven I sveobuhvatan servis podrške koji podrazumeva psihosocijalno I pravno savetovanje.